Loopbaancoach Utrecht

Op zoek naar een overzichtelijk plan en een constructieve aanpak?
Plan nu gratis een oriënterend gesprek in via deze link.

 

De huidige arbeidsmarkt is dynamischer dan ooit. Er zijn veel kansen maar ook flink wat bedreigingen. Er zijn daarom steeds meer mensen die gebruik maken van een Loopbaancoach. En tal van redenen om met een Loopbaancoach aan de slag te gaan.

Vier aanleidingen om aan de slag te gaan met een loopbaancoach bijvoorbeeld via Carrièrepartners – Loopbaancoach Utrecht:

 1. Ontbreken van plezier, uitdaging of grip in het werk
 2. Ontevreden zijn maar niet weten welk werk écht bij je past
 3. Niet kunnen verwoorden waar je kwaliteiten liggen
 4. Een nieuwe baan of carrièreswitch ambiëren maar niet weten hoe dit aan te pakken

Drie belangrijke resultaten die je kunt bereiken met een Loopbaancoach Utrecht:

Loopbaancoaching gaat over het bereiken van 3 belangrijke resultaten

 1. Resultaat
 2. Grip
 3. Visie

Iedereen die aan de slag gaat met een Loopbaancoach gaat voor een concreet resultaat. Mijn filosofie als Loopbaancoach is om een leven lang te doen wat ik leuk vind en daarmee van betekenis te zijn én mijn geld mee te vinden. Dat is wat ik ook voor mijn coachees kan betekenen.

Het eerste doel is vaak duidelijk voor mensen die met Loopbaancoaching aan de slag gaan. Vaak willen ze meer voldoening halen uit hun huidige werk of willen ze werk maken van nieuw werk. Maar om dit eerste concrete doel te kunnen bereiken, een stap in de gewenste richting is een klein beetje visie nodig op een aantal zaken. Hierover vertel ik je meer over bij mijn aanpak. Heb je uiteindelijk een resultaat bereikt én meer visie ontwikkeld op de manier waarop je met werk bezig wilt zijn, heb je het derde doel bereikt en dat is grip.

Mijn aanpak binnen Carrièrepartners als Loopbaancoach in Utrecht:

Ik werk op een persoonlijke, directe en resultaatgerichte manier om samen te komen tot resultaten van betekenis. Om tot deze resultaten te komen, ga ik samen met jou op zoek naar de antwoorden op de 4 belangrijkste vragen:

 1. Wat zijn jouw belangrijkste kwaliteiten?
 2. Wanneer heb jij het naar je zin in werk?
 3. Op welke manier sta je in je kracht?
 4. Wat vind je belangrijk in je werk?

Om de antwoorden te vinden op deze vragen zet ik tal van vragenlijsten en oefeningen in die van uit huis kunnen worden voorbereid en vooraf dienen te worden toegestuurd. Dit zodat ik me ook goed kan voorbereiden en de gesprekken uiteindelijk gaan waarover ze moeten gaan.

Mensen die 10 jaar of langer werkzaam zijn, zijn vaak toe aan een Loopbaancoach. Voor een ieder wordt werk op termijn routine en bij verandering zit deze routine in de weg. Het is net verandermanagement.

Als Loopbaancoach focus ik op de elementen die echt bij jou horen (Drijfveren, kwaliteiten, ervaring, waarden etc.). Vaak komen we er in de gesprekken dan achter dat je een aantal elementen hebt overgenomen die van de organisatie zijn waar je werkt of hebt gewerkt. Elementen die eigenlijk helemaal niet bij je passen en je vaak energie kosten. Het elimineren van deze zaken geeft ook veel nieuwe energie.

Het resultaat van het traject met een Loopbaancoach:

Het resultaat is afhankelijk van jouw behoefte(n). Bij mij is het resultaat wel altijd concreet en iets waar je mee verder kunt. Het kan gaan om een nieuwe manier om met je huidige baan om te gaan, aanknopingspunten om in gesprek te gaan omtrent een volgende stap, een visie of een actieplan om van baan naar baan te kunnen bewegen. Ook begeleid ik professionals desgewenst bij het zetten van de stappen tijdens een sollicitatieprocedure. Solliciteren is totaal anders dan goed zijn in het werk dat je doet en dankzij mijn ervaring heb ik goed zicht en tal van tips en trics om deze gesprekken optimaal aan te vliegen.

Doelgroep Carrièrepartners – Loopbaancoach Utrecht:

Als Loopbaancoach begeleid ik over het algemeen ervaren hoger opgeleide professionals met tenminste tien jaar werkervaring. Kritische professionals die waarde hechten aan hun leven en vooruit willen komen. Ik zet deze mensen graag in hun kracht en zorg er voor dat ze weer grip krijgen op hun werk of loopbaan.

Het verschil tussen Loopbaancoaching en Outplacement?

Outplacement is Loopbaancoaching met een concreet doel; het helpen begeleiden van een coachee van een baan bij werkgever A naar een nieuwe baan bij werkgever B. Outplacement is vaak aan de orde als de medewerker noodgedwongen op zoek moet naar nieuw werk. Dit kan zijn omdat de medewerker ontslagen wordt of het bedrijf bijvoorbeeld failliet gaat. Veelal is er op dat moment ook een budget beschikbaar voor outplacement. Een ander woord is ook wel een transitievergoeding. Outplacement is dus niet iets anders dan Loopbaancoaching, het is een vorm van Loopbaancoaching met een gericht doel.

Loopbaancoaching en een carrièreswitch:

Er zijn steeds meer mensen die stilstaan bij een carrièreswitch tijdens hun loopbaan. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat banen en organisaties sterk in verandering zijn en we steeds langer moeten werken tot ons pensioen waardoor de kans groter wordt dat je op een gegeven moment uitgekeken bent op je werk.

Zeker bij het voorbereiden en het maken van een echte carrièreswitch is de inzet van een Loopbaancoach zeer waardevol. Eigenlijk is een carrièreswitch op en top persoonlijk verandermanagement. Dit vraagt dus op grip en visie om tot het gewenste resultaat te komen. Wat een carrièreswitch nog uitdagender maakt dan een volgende baan bij een ander bedrijf is het feit je vaak nog nauwelijks ‘concrete’ ervaring hebt in die nieuwe carrière. Dit met als gevolg dat een nieuwe werkgever niet kan bouwen op concrete ervaringen maar veel meer moet vertrouwen op jouw verhaal. Dit vraagt om een doortimmerd plan en het bedenken van scenario’s voor de korte, middellange en lange termijn.

Kosten van een Loopbaancoach?

De kosten van een loopbaancoach zijn afhankelijk van een aantal zaken. Het gaat om de duur van het traject en het gaat om het feit of dit traject door een particulier of door een organisatie dient te worden bekostigd. Wat de kosten zijn zal tijdens een vrijblijvend en oriënterend gesprek door mij uiteen worden gezet. Tijdens dit gesprek nemen we alle tijd voor jouw casus en vertel ik je op welke manier we dit traject gaan aanpakken. Ik ben er oprecht van overtuigd dat, als je al enige tijd zoekende bent in je werk, een loopbaantraject het meest waardevolle cadeau is dat je jezelf kunt geven. Ik gun iedereen een werkend leven dat écht bij hem of haar past en vindt niks mooier om samen een plan te maken om dit ultieme doel te helpen verwezenlijken.

Locatie Carrièrepartners: loopbaancoach Utrecht

Merijn de Beer is eigenaar van Carrièrepartners en Loopbaancoach in Utrecht. We zijn gevestigd op een fijne locatie op de kruising van de Biltstraat met het Oorsprongpark. Voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur, makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg met de auto en tal van stads- en streekbussen stoppen voor de deur.

Kennismaking met Merijn de Beer, Loopbaancoach Utrecht

Stuur een bericht naar merijn@carrierepartners.nl of bel: 06-15467540 voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.