a preview of the site for open graph data
Vragen? Bel (06) 15467540

The Golden Circle – Simon SinekInsight

Voor wie het niet helemaal afgekeken heeft. de boodschap van Simon Sinek is helder. Succesvolle leiders en organisaties hebben met elkaar gemeen dat ze een heel krachtig antwoord hebben gevonden op de vraag waarom zij bestaan.

Ik zal je niet lastig vallen met de WHY’s van organisaties als Apple en Airbnb en succesvolle leiders zoals Steve Jobs en Tony Robbins.

Waarom ik dit met je deel:

De reden dat ik het bijzonder interessant relevant vind om deze theorie met je te delen is de volgende. Op het moment dat je je realiseert waarom je de dingen doet die je doet. Waarvóór je het doet. Wordt het aanzienlijk overzichtelijker om keuzes te maken tijdens jouw carrière en hier voldoening uit te halen.

Een recent voorbeeld is de dame waarmee ik vorige week een eerste gesprek had in het kader van Loopbaanadvies. De dame in kwestie wist één ding heel zeker, ze was van plan om de rest van haar loopbaan bij haar huidige werkgever te blijven.

Hoe en Wat

Dat besluit kwam niet tot stand door het feit dat ze hier al ruim 25 jaar werk deed dat bij haar talenten, kwaliteiten en ervaring paste. Wat natuurlijk heel belangrijk en geweldig is.

Waarom

De conclusie om voorgoed bij haar huidige werkgever te blijven kwam door de betekenis die zij vond in de doelen achter de projecten. Dankzij deze projecten kwamen er nieuwe kansen en mogelijkheden voor bepaalde populaties en dan met name kansarme derde wereld landen. Doordat zij kon creëren, waarde ging toevoegen en dit doel kon dienen, was voor haar één ding heel duidelijk geworden. Voor deze doelgroep van betekenis kunnen blijven!

Van betekenis

Ik wil je graag laten nadenken voor welke doel of welke doelgroep jij van betekenis wilt zijn. Op het moment dat je je dit realiseert. En combineert met WAT je graag doet. Op een manier (HOE) die bij jou past.

Op dat moment heb je een ijzersterke visie ontwikkeld die een carrière mee zou kunnen gaan.

 

Carrièrepartners coacht professionals en adviseert organisaties bij het creëren van WIN-WIN tussen werknemer en werkgever.

logo Noloc - Erkend Loopbaanprofessional