a preview of the site for open graph data
Vragen? Bel (06) 15467540

Is een loopbaanadviseur iets voor mij? Joukje vertelt over haar ervaringen én resultaat.Artikel

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan!

Dank je wel, heel blij mee!!

Waarom ben je gestart met de coachgesprekken?

Het werk waar ik voor opgeleid ben, leerkracht basisonderwijs, was niet iets wat me op het lijf geschreven was. Deze keuze is rond mijn 18e jaar gemaakt, maar het proces waarin deze keuze tot stand kwam is niet heel zorgvuldig geweest en ik wist destijds ook te weinig van mezelf om hier een goede weg in te vinden. Dit proces wilde ik graag eens goed over doen om uiteindelijk op een plek of richting te komen die wél aansluit bij mijn talenten en persoonlijkheid.

Welke vraagstukken speelden er waar je zelf niet uit kwam?

Alle ervaringen die ik had opgedaan in mijn werk, zowel positieve als negatieve, wist ik moeilijk te ordenen en het de juiste waardering te geven. Ook had ik niet helder genoeg wat ik belangrijk vind in mijn werk evenals waar ik echt energie van krijg en enthousiast van word. En wat is nou precies de invloed vanuit mijn opvoeding/jeugd die vandaag de dag nog bepalen wat ik wel en niet doe?

Op welke manier heeft Merijn je kunnen ondersteunen?

De gesprekken en de diverse opdrachten hebben me doen inzien waar ik blij van word, waar ik van ga stralen en wat dat zegt over mijn kwaliteiten. Merijn was elk gesprek goed voorbereid en stelde de juiste vragen. Dat doet hij met een zekere luchtigheid waardoor de drempel laag ligt om kwetsbaar te durven zijn en het minder spannend wordt om eerlijk naar eigen onzekerheden en angsten te kijken.

Wat is zijn werkwijze en waarom werkte dit voor jou?

Merijn gaf elke keer opdrachten mee naar huis die met zorg zijn uitgekozen, gericht op mijn proces en persoonlijkheid. Het was een aangename mix van opdrachten die aanmoedigden over mijn persoonlijk verleden na te denken en al het positieve daarvan eruit te halen en mee te nemen, én hoe zich dat vertaald naar wie ik ben en wil zijn in mijn werk.

Wat neem je mee en wat heb je juist achter je kunnen laten dankzij de coaching?

Vanuit mijn verleden neem ik al het mooie mee vanuit mijn kindertijd en kan ik de schaduw die er steeds overheen lag daar steeds meer los van laten komen. Sterker nog: het maakt me meer bewust van de keuzes die ik nu maken kan, om bijvoorbeeld beter te zorgen voor mezelf en te doen wat bij me past. Ik voel me vrijer.

Wat is het eindresultaat van de coaching, op de korte en lange termijn?

Het eindresultaat op de korte termijn is dat ik een baan heb gevonden die ik erg goed bij mijn persoonlijkheid en mijn ervaringen vind passen!

Op de lange termijn zie ik het voor me dat het proces waarin ben terecht gekomen door Merijn, niet zomaar stopt. Ik zal me steeds in mijn werk af blijven vragen of dat wat ik doe passend is. Ik kan er vol enthousiasme voor gaan, maar als er weer een moment komt dat het schuurt heb ik ‘tools’ om te toetsen wat ik mis en wat ik nodig heb, om vervolgens daarop weer bewuste keuzes te kunnen maken.

Wat zou je mensen mee willen geven die nadenken over coaching gericht op werk en loopbaan?

Zorg dat je goed van jezelf te weten komt wat je belangrijk vindt in je werk. Maar ook waar je kracht en kwaliteiten liggen. Durf oude patronen los te laten en eerlijk naar jezelf te kijken. Het is heel lastig om dit allemaal alleen te doen. Een coach kan hierbij in korte tijd heel veel betekenen.

Over Merijn de Beer van Carrièrepartners

Als carrièrepartner, coach en loopbaanadviseur fungeer ik dagelijks als sparringpartner voor mensen die vooruit willen komen op het gebied van werk, loopbaan en persoonlijk leiderschap. Ik bied mensen nieuwe inzichten, een actieplan én werk samen toe naar het gewenste resultaat. Persoonlijk, concreet en resultaatgericht.

 

 

Carrièrepartners coacht professionals en adviseert organisaties bij het creëren van WIN-WIN tussen werknemer en werkgever.

logo Noloc - Erkend Loopbaanprofessional