Werkwijze traject outplacement

Persoonlijke intake:

Het traject start met een intake waarin we jouw situatie bespreken. Tevens formuleren we heldere doelen die we willen gaan bereiken.

1. Reflectie

We maken kennis en bespreken hoe je carrière tot nu toe is verlopen. Waar sta je nu en wat ging er aan vooraf?

2. Inspiratie

Tijd voor nieuwe energie! Met behulp van uitdagende opdrachten, nieuwe invalshoeken en zorgen we voor inspiratie en nieuwe inzichten. Waardoor jij je weer realiseert wat je drijft, waar je energie van krijgt, wat je belangrijk vindt en welke richting je op wilt.

3. Ambitie

We formuleren de nieuwe doelstellingen en concretiseren deze in een realistisch actieplan waarin we jouw ambities koppelen aan jouw ervaring, kwaliteiten en drijfveren.

Hierdoor ontstaat er een heldere focus op dat deel van de arbeidsmarkt waar jouw ambitie kan worden verwezenlijkt.

4. Actie

We starten met het realiseren van de voornaamste doelstelling, het verkrijgen van de nieuwe baan. Dat doen we met een geactualiseerd CV en een krachtig, persoonlijk verhaal.

Ik zorg voor intensieve ondersteuning en ben 7 dagen per week beschikbaar om af te stemmen omtrent vacatures, sollicitaties en andere arbeidsmarktgerichte activiteiten. En zorg dat jij optimaal gebruik kunt maken van mijn kennis en ervaring van de arbeidsmarkt en mijn persoonlijke netwerk van carrièrepartners.

5. Realisatie

Je hebt het programma doorlopen en zet een betekenisvolle loopbaanstap. Dit kan zijn in een nieuwe baan, als zelfstandig ondernemer of in een interim- of detacheringsopdracht. Samen zorgen we voor de volgende én gewenste stap in jouw richting.